Ulkosisustamisen iloa kotona ja mökillä

Ulkosisustamisen iloa kotona ja mökillä

Kylpyhuoneen remontin eri vaiheet ja materiaalit kylpyhuoneen laatoista kalusteisiin

by Ryan Torres

Kylpyhuoneen remontti koostuu eri vaiheista. Ensin selvitetään mitä vaatimuksia itse kylpyhuoneella on remontille. Mikä koko, minkäkokoiset kalusteet sopivat tilaan, mitä kalusteita tarvitaan, minkäkokoiset ovat seinät ja lattiat ja tuoko se jotain rajoitteita laatan valinnalle. Ensin otetaan mitat ja toiveet muutoksesta ylös sekä selvitetään tietysti myös remontin tekevä urakoitsija. Heidän kauttaan yleensä saadaan kaikki remonttiin tarvittavat tekijät.

Kylpyhuoneremontti kestää suunnilleen noin 4-5 viikkoa. Aikaan vaikuttaa se kuinka isoja muutoksia tehdään, eli vaihdellaanko vesipisteiden paikkaa tai rakenteita. Usein myös remontin yhteydessä saatetaan löytää kosteusvaurioita, joita joudutaan korjailemaan remontin aikana.

Kun toiveet ja mitat on kirjattu ylös, kannattaa seuraavaksi mennä kylpyhuoneliikkeeseen keskustelemaan laatoista ja kalusteista. Tässä kohtaa voidaan myös katsoa tarkemmin budjettiin, sillä taitava myyjä osaa antaa sinulle vaihtoehtoja eri hintaluokista. He myös osaavat antaa arvokkaita neuvoja kylpyhuoneen laattojen valintaan. Kun valinnat on tehty, liike voi myös yleensä käydä tarkistusmittaamassa kylpyhuoneen, jotta tilausmäärä on varmasti oikein.

Mitä liikkeestä sitten tarvitaan remonttia varten? Luonnollisesti kylpyhuoneen laatat tulevat tietysti mieleen. Toisinaan seiniin tarvitaan useampaa eri laattaa ja lattiaan omaa karheapintaisempaa laattaa. Lisäksi tarvitaan myös kalusteet, joista yleisin on peili- ja allaskaappi sekä mahdolliset hyllyt sekä säilytyskaapit, jos tilaa riittää.  Mikäli tilassa on myös kodinhoito-ominaisuuksia kuten pesukone, kannattaa harkita myös niiden integrointia kalusteiden avulla. Kolmas asia on suihkun rajaaminen esimerkiksi suihkuovella tai seinämällä. Hyvin paljon ovat myös yleistyneet erilaiset, muokattavissa olevat valaistustavat.

Hyvänä vinkkinä on harkita keittiöremonttia kylpyhuoneremontin yhteydessä. Sillä samasta liikkeestä yleensä saa myös keittiölaattoja ja -kalusteita, joten kerralla tilaamalla tulee selvää säästöä molempien tilojen kaluste- ja tarvikehankintoihin.

Yleensä työt aloitetaan aloituskokouksella, jossa on paikalla asunnon omistaja, urakoitsija, asentaja sekä mahdollisesti myös isännöitsijä. Ensimmäisenä koti suojataan remonttipölyn takia ja varmistetaan, että remontin tekijälle on kunnon kulkuväylät. Tämän jälkeen aloitetaan purkutyöt, jonka yhteydessä tarkastellaan myös, että rakenteet ovat kunnossa. Jos rakenteet ovat asianmukaisessa kunnossa, voidaan aloittaa pohjatyöt ja tähän mennessä pintamateriaalien sekä kalusteiden olisi hyvä olla saapunut jo kohteeseen. Vedeneristyksen ja laatoituksen jälkeen yleensä tarvitaan sähkömies hoitamaan sähköjen vedot kuntoon sekä putkimiestä laittamaan vesipisteet. Lopuksi remontti viimeistellään siivouksella, jolloin loputkin remonttipölyt saadaan pois tilasta.

 

Voit lukea lisää keittiö- ja kylpyhuonelaattojen valinnasta Vehoniemen Laattamyymälän sivuilta. 


jaa  

minusta

Ulkosisustamisen iloa kotona ja mökillä

Tervetuloa kodin ja mökin ulkosisustamisen pariin! Täällä käsitellään aiheita vanhan kunnostuksesta uuden rakentamiseen, puutarhasta puun kaatoon. Kirjoituksia tulee jokaisenlaiseen talouteen liittyen ja ihan niitä perusjuttuja, mitä pihan omistajilla tulee vastaan. Olit sitten pitkään pihan omistanut, tai uuden kodin sekä pihan omistaja, oon täällä varmasti hyödyllisiä kirjoituksia sinulle. Jos pihasi on uudisrakentamisen jäljiltä ihan paljas, niin lähdetään yhdessä täyttämään sitä. Tai jos puutarhasi vaatii päivitystä tai grillikatos huoltoa, niin tuumitaan yhdessä mikä avuksi. Kuten mainittu, neuvoja tuodaan myös kesämökille. Kun mökin pihan tarpeet voivat olla hyvin eri kuin kodin pihan. Toivottavasti saat kirjoituksista pajon iloa omaan ulkona sisustamiseen ja kunnostamiseen. Lukuiloa!

Kategoriat